tisdag 23 september 2008

Könssegregera mera!


AKTION Kulturnatten är i antågande och konstkollektivet Tampongtomteverkstan har bidragit med en aktion i det offentliga rummet.

Vilka har rätt att definiera Norrköpingsbornas kön och deras beteende utifrån detta? Vilka har tagit sig rätten att bestämma könssegregationens omfatting?

Jo, Tampongtomteverkstan!

7 kommentarer:

Sussi sa...

Modigt av Tampongtomteverkstan! :)

Sus sa...

Ska hålla utkik efter er framfart under kulturnatten. Vet inte vad jag ska tycka om det faktiskt. Själva idén är bra gällande att på oväntat sätt visualisera ett fenomen i samhället som man vill förändra - men det har en prislapp varav ni inte behöver betala hela summan. Bara för att ngt finns i stadsrummet gäller inte allemansrätten. Lösning: icke vattenfast färg kanske. Köper grundtanken dock!

Tampongtomteverkstan sa...

Tampongtomteverkstan har en annan åsikt! Tampongtomteverkstan kostar inget for någon annan än den själv! Tampongtomteverkstan motsätter sig idén om monopol att uttrycka sig i det offentliga rummet, och anser att den istället för att kosta skapar mervärde till annars uttryckslösa värdelösa ytor!

Lucas Frisk Bergqvist sa...

Ni får se till att könssegregera Malmö, det är sjukt irriterande att kvinnor och män får vistas på samma ställen, någon måste ta tag i saken och styra upp lite ordning!

wintermute sa...

Grattis till ett alldeles underbart sofistikerat berikande av Norrköpings stadsrum! Och tydligen har ni lyckats reta upp folk lite grann också... Bra jobbat!
Tack också för länken till Kurt!Men sus, allemansrätten gäller faktiskt även i städer! (Även om det är tveksamt om allemansrätten omfattar just tampongtomteverkstans konst...:))

han sa...

Sover ni?!?! Eller har ni tagit en överdos?!?! Händer det inget snart!?!? Har ni segregerat färdigt? Ni kanske har fullt upp i tomteverkstan!?!? Tror ni på det ni gör, så gör mer, så att folk inte glömmer bort det ni vill uppnå.

TTV sa...

det är på gång! :)